1 - 1 / 2 чаши топла вода 3 с.л. зехтин 1 - 1 / 4 чаени лъжички сол 1 ч.лъжица захар 3 - 1 / 2 чаши брашно 15гр мая прясна 50мл. захтин 1 ч.лъжица риган 1 ч.лъжица мащерка 1/2 ч.лъжица чесън на прах щипка лют червен пипер 1ч.лъжица едра морска сол От водата си отделяме 1/4 ч.чаша, слагаме захарта, и разтваряме маята, оставяме за 5 мин да шупне. Комбинирайте всички съставки, в казанчето на машината за хляб, и пускаме на програма ТЕСТО. Следа като тестото е готово. Леко намасляваме тавата в която ще печем . Разстиламе тестото загряваме леко фурната на 30-40 гр. и оставяме тестото да удвои обема си. С пръст правим дупки по повърхността на тестото, отгоре намазваме хубаво с подготвената смес от подправки. Усилете фурната на 180гр. и печете хляба до златисто кафяво, около 30 до 40 минути. |
Freezer Prep: Meats
Преди 5 години
Няма коментари:
Публикуване на коментар