четвъртък, 12 ноември 2009 г.

Фокача








1 - 1 / 2 чаши топла вода
3 с.л. зехтин
1 - 1 / 4 чаени лъжички сол
1 ч.лъжица захар
3 - 1 / 2 чаши брашно
15гр мая прясна

50мл. захтин
1 ч.лъжица риган
1 ч.лъжица мащерка
1/2 ч.лъжица чесън на прах
щипка лют червен пипер
1ч.лъжица едра морска сол





От водата си отделяме 1/4 ч.чаша, слагаме захарта, и разтваряме маята, оставяме за 5 мин да шупне.
Комбинирайте всички съставки, в казанчето на машината за хляб, и пускаме на програма ТЕСТО.
Следа като тестото е готово.
Леко намасляваме тавата в която ще печем .
Разстиламе тестото загряваме леко фурната на 30-40 гр. и оставяме тестото да удвои обема си.
С пръст правим дупки по повърхността на тестото, отгоре намазваме хубаво с подготвената смес от подправки.
Усилете фурната на 180гр. и печете хляба до златисто кафяво, около 30 до 40 минути.

Няма коментари: