6-8 пилешки бутчета/малки или само горната част на бутчето/
400 грама нарязани домати или консервирани домати
75мл. червено вино
2 - 3 големи скилидки чесън, тънко нарязан
1 стар лук, нарежете
2 клончета от розмарин
2 клончета от мащерка
2 супени лъжици горчица
2 - 3 супени лъжици зехтин
400 грама нарязани домати или консервирани домати
75мл. червено вино
2 - 3 големи скилидки чесън, тънко нарязан
1 стар лук, нарежете
2 клончета от розмарин
2 клончета от мащерка
2 супени лъжици горчица
2 - 3 супени лъжици зехтин
В голям дълбок тиган, затоплете 2 супени лъжици от зехтина, запечете всяко бутче, извадете бутчета а и поставете в купа.
В същия тиган, прибавете останалото зехтинаи запържваме чесън, лук, розмарин и мащерка за 2 минути. Прибавете горчица и разбъркайте.
Добавете доматите и червеното вино, довежда се до кипене.
В същия тиган, прибавете останалото зехтинаи запържваме чесън, лук, розмарин и мащерка за 2 минути. Прибавете горчица и разбъркайте.
Добавете доматите и червеното вино, довежда се до кипене.
Добавете пилето, покрийте тигана и гответе в продължение на 20 - 30 минути на слаб огън или докато пилето е готово. Може да се наложи да се удължи времето за готвене в зависимост от размера на пилешки бутчета. Подправете с черен пипер.
Аз не добавих сол т.к. консервианите домати бяха солени, но вие тествайте на вкус ястието, и добавете подправки, ако е необходимо.
Сервирайте с вкусна салата и пълнозърнест хляб.
Сервирайте с вкусна салата и пълнозърнест хляб.
4 коментара:
Обичаме пилешо с домати ,но тази добавка на вино ми харесва>Аз го имам сготвено в друг вариант-http://beautiful-danito.blogspot.com Може да ти хареса. Поздрави!
Благодаря Дани на нас много ни хареса, както се казва ...облизахме си чиниите :-)
Ооо виното винаги прави яденето страхотно. Чудесно предложение Лати огладнях само от снимките ти! Хубава вечер и целувки!
И аз бих си облизала чинията :-))
Как да не му се прияде на човек?!
Ех.. ;-)
Лати, бъди здрава: още много вкусотии и усмивки!
Публикуване на коментар