3 чаши брашно
1 / 2 чаена лъжичка сода
щипка на сол
1 - 1 / 2 чаши захар
3 / 4 /175гр./ чаша масло, стайна температура
1 голямо яйце
1 / 4 чаша лимонов сок
2 супени лъжици ситно настъргана лимонова кора
1 - 1 / 2 чаши захар
3 / 4 /175гр./ чаша масло, стайна температура
1 голямо яйце
1 / 4 чаша лимонов сок
2 супени лъжици ситно настъргана лимонова кора
2 суп.лъжици кимион
В купа, смесваме брашното, содата и солта. В отделна купа, заедно обединяваме захарта с маслото, сместа да стане светла и пухкава. Прибавяме яйцето , лимоновиет сок и лимоновата кора, а след това постепенно се прибавя брашното и кимиона. Оформяме от тестото 2 ролки които увиваме във фолио и прибираме в хладилника, за един час.или едно денонощие, може да го съхранявате и повече време.
Загрейте фурната до180 °.
Разопаковайте тестото и го нарежете на филийки с дебелина около 0,5 мил. Може леко да го поръсете филийките със захар поставете ги върху пекарска хартия. Пече се докато леко покафинеят по краищата около 12 минути.
Разопаковайте тестото и го нарежете на филийки с дебелина около 0,5 мил. Може леко да го поръсете филийките със захар поставете ги върху пекарска хартия. Пече се докато леко покафинеят по краищата около 12 минути.
1 коментар:
Изкушаващи са много! Сигурно се топят в устата..
Усмихнат и вкусен уикенд, Лати, поздрав и :-)
Публикуване на коментар