петък, 20 ноември 2009 г.

Мини тригуни с ябълки





1 ч.чаша масло, меко
2 ч.чаши брашно
1 жълтък
1/2 ч.чаша кисело мляко



В купа смесваме брашното и маслото започваме с ръка да мачкаме докато сместа стане на трохички. Разбиваме жълтъка и киселото мляко, и прибавяме към трошливата смес, оформяме тестото. Оставяме за няколко часа в хладилника или за през нощта/ аз я оставих цяла нощ/.





за плънката:
3 големи ябълки
1 ч.лъжица канела
5-6 супени лъжици захар
може да прибавите орехи и стафиди


Обелете ябълките, нарежете на малки парченца или настържете. В малка касерола смесете захарта, канелата и ябълките и на слаб огън разбъркваме до стопяването на захарта и омекването на ябълките. Охладете плънката.
Разточете тестото на леко набрашнена повърхност, използвайте чаша за да нарежите кръгчета, намажете по крайщата с разбитея белтък/или вода/, сложете от плънката, прегънете и затиснете хубави крайщата. Поставих ги върху пекарска хартия, намажете ги с белтъка и можете да поръсите отгоре с захар. Печем в загряла фурна на 190 за 10-15 мин
.

2 коментара:

Dani каза...

Много апетитни и ароматно изглеждат-поздравления!

Nanita каза...

Ехеее....толкова много бисквитки напоследък и все неустоими предложения!Поздравления!Хубава вечер и много исмивки!