9-10 парчета от пиле (бедрата, краката, крила)
една глава лук
3 супени лъжици масло
една глава лук
3 супени лъжици масло
2 супени лъжици зехтин
500гр.консервирани домати
500гр.консервирани домати
1 / 2 чаена чаша Бренди/Brandy
2/3 ч.чаша нарязани маслини
4 супени лъжици каперси
2 чаши вода
2 чаши вода
1 кубче пилешки бульон
1 / 4 чаша прясен магданоз, босилек, естрагон и градински чай
1 / 4 чаша прясен магданоз, босилек, естрагон и градински чай
Подправяме пилешкото със сол и пипер. В голяма дълбок тиган загряваме зехтин и масло. Слагаме лука и задушаваме за бързо. Добавяме парчета пилешко и запичаме от всички страни. Добавяме доматите, разбърква се и се готви за около 10 минути. Добавя се Брендито - оставя се да се изпари. Добавя се маслините, водара, нартошете кубчето пилешки бульон, каперси подправките. Сложете капака и оставете да къкри. Готви се за около 45 минути, докато пилето е готово. Пет минути преди ястието да е напълно готово добавете още пресни подправки.
2 коментара:
Винаги правиш много апетитни снимки на пилешко.Поздрави!
Изкушение след изкушение .....как се устоява не тези красоти!Прегръдки!
Публикуване на коментар