неделя, 22 ноември 2009 г.

Доматена супа


1,300 кг. домати
1/4 ч.чаша сушени домати
1/4 - 1/2 ч.чаша готварска сметана
2 кубчета пилешки/зеленчуков бульон
4 ч.чаши вода.
1 голяма глава лук
4 скилидки чесън
1 ч.лъжица захар
сол и черен пипер
1/4 ч.чаша Пармезан

за босилковото олио: са ви нужни малко босилек/една връзка/, 1/4 ч.чша зехтин, щипка сол и 1 скилидка чесън - поставете в процесора.


Загрейте фурната на 180гр.
Разрежете доматите на две, и сложете в травата заедно нарязания на едро лук и скилидките чесън.Поръсете отгоре с зехтин, сол и черен пипер.
Запечете докато доматите отгоре придобият лек карамелен цвят, около 20-30мин.
Поставете доматите в голяма тенджера, добавете водата, стрийте пилешкия бульон, захарта, сушените домати.
Доведете до кипене оставете да къкри за 20-30 мин. Пасирайте до кремообразна смес, добавете сметаната,Пармезана, сол и черен пипер на вкус.

източник:jennifer's

Няма коментари: