3 / 4 чаша брашно
1 / 2 чаена лъжичка бакпулвер
1 / 2 чаена лъжичка джинджифил
1 / 4 чаена лъжичка канела
карамфил
Щипка сол
Щипка прясно смлян черен пипер
1 / 3 чаена чаша захар
Настъргана кора от половин портокал
2 яйца, със стайна температура
2 супени лъжици мед
1 супена лъжица ванилия
81 гр. масло, разтопено и охладено
1 / 2 чаена лъжичка бакпулвер
1 / 2 чаена лъжичка джинджифил
1 / 4 чаена лъжичка канела
карамфил
Щипка сол
Щипка прясно смлян черен пипер
1 / 3 чаена чаша захар
Настъргана кора от половин портокал
2 яйца, със стайна температура
2 супени лъжици мед
1 супена лъжица ванилия
81 гр. масло, разтопено и охладено
Смесваме заедно брашното, бакпулвера, подправки, солта и пипера.
Слагаме в купата на миксера захарта, портокаловата кора, добавят се яйцата в купа и се бърка , докато сместа се изсветли, около 2 минути, пдобавяме меда, след това и ванилията. С шпатула и много внимателно прибавяме брашняната смес и после разтопено масло. Смесете добре. Тестото наподобява по гъстота на палачинково тесто това да не ви претиснява.
Слагаме в купата на миксера захарта, портокаловата кора, добавят се яйцата в купа и се бърка , докато сместа се изсветли, около 2 минути, пдобавяме меда, след това и ванилията. С шпатула и много внимателно прибавяме брашняната смес и после разтопено масло. Смесете добре. Тестото наподобява по гъстота на палачинково тесто това да не ви претиснява.
Покрийте купата с найлоново фолио и приберете в хладилника за 3 часа, или да пренощува една нощ.
Центриране на багажник във фурната и затопля фурната Загрейте фурната на 190гр. Подгответе си 12 формички за мадлени като намаслете и набрашнете.
Центриране на багажник във фурната и затопля фурната Загрейте фурната на 190гр. Подгответе си 12 формички за мадлени като намаслете и набрашнете.
Сипваме в всяка кформичка по 1 суп.лъжица и печем за 11 до 13 минути, или докато предобият леко златист цвят. Извадете и охладете.
1 коментар:
Много красиви сладки....и подканващи...!Хубава вечер и усмихната седмица!
Публикуване на коментар