10 г прясна мая
175 мл мляко
30 гр масло,разтопено
1 супена лъжица захар
1 яйце
280 - 300 грама брашно
1 чаена лъжичка сол
15 гр масло, разтопено за намазване отгоре
30 гр масло,разтопено
1 супена лъжица захар
1 яйце
280 - 300 грама брашно
1 чаена лъжичка сол
15 гр масло, разтопено за намазване отгоре
Разтваря се маята в половината мляко, изчакайте 5 минути.
Разбъркайте останалата част от млякото с 30 г масло, захар и яйца. прибавете брашно и сол. Добавя се разтваря маята и останалите съставки. Ввсичко се смесва до създаването на гладко, меко и еластична тесто. Оставя се да ферментира за 1 и 30 мин. часа (до удвояване на обема).
Може да използвате машината за хляб за омесване на тестото
За плънката/ не е задължителна, и без плънка е много вкусен/.Оформете от тестото павоъгълник, поръсете с подготвената плънка и навийте от към късата страна на руло.
Може да използвате машината за хляб за омесване на тестото
За плънката/ не е задължителна, и без плънка е много вкусен/.Оформете от тестото павоъгълник, поръсете с подготвената плънка и навийте от към късата страна на руло.
Поставете така оформеното тесто в намаслен и набрашнен правоъгълен съд.
Намслете отгоре с разтопеното масло покрийте с кърпа и се оставете да ферментира за 30 минути.
Пече се в загряла фурна на 200гр. за 15-20 мин.
1 коментар:
Лати , много добре изглежда хлебчето .Една разновидност, която със сигуност ше пробвам.
Поздравления , мила !
Успешна седмица и много настроение за предстоящите празници !
Ваня
Публикуване на коментар