петък, 13 ноември 2009 г.

Кюфтета с доматен сос и бяло вино


500гр. кайма смес
1 средна глава лук
3 скилидки чесън
2 супени лъжици Пармезан
1 жълтък
1 ч.лъжица мащерка
1/2 чаена лъжица черен пипер
1/4 чаена лъжица кимион
1/2 чаена лъжица сол
4 големи домата или 600-700гр доматено пюре
2-3 суп.лъжици бяло вино
1 чаена лъжица розмарин
сол и черен пипер на вкус
магданоз




Омесете съставките за кюфтетата. Оформете с ръце кюфтенцата, загрейте в дълбок тиган малко мазнина, сложете кюфтетата и запържете за 5мин.
Прибавете нарязаните на ситно домати , бялото вино, розмарина сол и черен пипер на вкус. Гответе докато сместа започне да се сгъстява.
Поднесете с прясно нарязан магданоз.

2 коментара:

Nanita каза...

Чудни апетитни кюфтенца!Хубава вечер!

ghost13 каза...

Благодаря Нанита!