събота, 14 ноември 2009 г.

Зелени яйца


1 супена лъжица зехтин
3 скилитки чесън
4-5 коренчета спанак
половин стрък праз лук, смелете на ситно в кухненския процесор
4 - 5 яйца
2 супена лъжица готварска сметана или прясно мляко
1 / 4 чаена лъжичка сол
прясно смлян черен пипер
Сирене фета или козе





Загрейте в дълбок тиган мазнината, прибавете праз лука и нарязаня на ситно чесън и задушете за 2 мин.
В блендер/ процесора смесете , листата спанак, яйца, мляко и солта, разбърква се, докато се смеси.
Поставете яйцата в тигана при праз лука, гответе за 3 до 6 минути или докато яйцата са готови, като се разбърква често. Подправете с черен пипер.. Сервирайте с нартошено сирене и припечена филийка хляб. 2 порции.

Няма коментари: