събота, 5 декември 2009 г.

Риба с доматен сос и чушки

4 филета риба/хек, скумрия..../
400гр. доматен сос
100мл бяло вино
1 чаена лъжица захар
2 средни глави лук
4 скилидки чесън
1 голяма зелена чушка
1 голяма червена чушка
1 дафинов лист
копър
сол
черен пипер




























Загрейте в тигана малко мазнина, прибавете нарязания чесън и лука, задушете.
Прибавете нарязаните чушки, и задушете докато омекнат.
Прибавете доматения сос, бялото вино, захарта, дафиновия лист, копъра, сол и черен пипер. Задушете за 3 - 4 мин.
Загрейте фурната на 180гр.
Излейте половината от така подготвения сос в съда в който ще печете поставете предварително подправните филете със сол и черен пипер. Излейте останалия сос. Покритие с алуминиево фолио и печете за 15-20 мин. 4-5 мин преди да го извадите махнете фолиото.
Поднесете поръсено с прясно нарязан копър.

Няма коментари: