риба - едра, дребна, речна, морска, океанска.
2 глави кормит лук
един стрък праз
600 мл. доматен сос
4 скилидки чесън
1 супена лъжица брашно
1 чаена лъжица червен пипер
1 морков
1 дафинов лист
зрънца бахар
сол
черен пипер
В дълбок тиган с малко мазника задушете нарязания на ситно лук, праза и чесъна. Прибавете и нарязания на шайби морков.
Като омекнат зеленчуците се прибавя 1 равна супена лъжица брашно, запържва се и се прибавя 1 чаена лъжичка червен пипер. За да не прегори пипера се залива с доматен сок.
Ако соса е гъст се добавя вода, ако е редичък се оставя да малко да поври за да се посгъсти.
Половината от готовия сос се разпределя в тавата, върху него се нарежда рибата и се покрива с останалия сос, слага се дафинов лист и зрънца бахар. Покрийте отгоре с алуминиево фолио.
Пече се 25-30 минути на силна фурна - внимавайте да не се изпари всичкият сос - трябва само да се сгъсти.
Ако соса е гъст се добавя вода, ако е редичък се оставя да малко да поври за да се посгъсти.
Половината от готовия сос се разпределя в тавата, върху него се нарежда рибата и се покрива с останалия сос, слага се дафинов лист и зрънца бахар. Покрийте отгоре с алуминиево фолио.
Пече се 25-30 минути на силна фурна - внимавайте да не се изпари всичкият сос - трябва само да се сгъсти.
Няма коментари:
Публикуване на коментар