събота, 5 декември 2009 г.

Риба - Tandoori


4 рибни филета/тилапия, хек, пангасиус.../
1 супена лъжица олио

за марината:
1 чаена лъжица червен пипер
1/4 или 1/3 чаена лъжица лют червен пипер
1 супена лъжица лимонов сок
1/2 супена лъжица рибен сос
1 чаена лъжица зехтин
3/4 чаена лъжица чесън на прах
1/2 чаена лъжица джинджифил
1/2 чаена лъжица кимион
1 чаена лъжица кориандър
1/4 чаена лъжица индийско орехче
щипка куркума
1/4 чаена лъжица канела


Намажете филетата с олиото.
Смесете съставките за марината. Поставете рибните филета и втрийте марината, оставете за 1 час в хладилника.
Намаслете тавата поставете рибните филета и печете до готовност.
Сервирайте със заквасена сметана и резенчета лимон.

2 коментара:

Capricce каза...

Много добре изглежда рибката с тази хрупкава коричка !!!
Честит празник, Лати :)))

ghost13 каза...

Благодаря ти... аз я правя вече за втори път :-)
ВЕСЕЛО ИЗКАРВАНЕ НА ПРАЗНИКА И ЛЕКА И СПОРНА СЕДМИЦА!