4 рибни филета/тилапия, хек, пангасиус.../
1 супена лъжица олио
за марината:
1 чаена лъжица червен пипер
1/4 или 1/3 чаена лъжица лют червен пипер
1 супена лъжица лимонов сок
1/2 супена лъжица рибен сос
1 чаена лъжица зехтин
3/4 чаена лъжица чесън на прах
1/2 чаена лъжица джинджифил
1/2 чаена лъжица кимион
1 чаена лъжица кориандър
1/4 чаена лъжица индийско орехче
щипка куркума
1/4 чаена лъжица канела
Намажете филетата с олиото.
Смесете съставките за марината. Поставете рибните филета и втрийте марината, оставете за 1 час в хладилника.
Намаслете тавата поставете рибните филета и печете до готовност.
Сервирайте със заквасена сметана и резенчета лимон.
2 коментара:
Много добре изглежда рибката с тази хрупкава коричка !!!
Честит празник, Лати :)))
Благодаря ти... аз я правя вече за втори път :-)
ВЕСЕЛО ИЗКАРВАНЕ НА ПРАЗНИКА И ЛЕКА И СПОРНА СЕДМИЦА!
Публикуване на коментар