събота, 5 декември 2009 г.

Риба с горчица и майонеза



4 филета риба/ тилапия, хек,мерлуза../
3 супена лъжици майонеза
2 супена лъжици Пармезан
1 супена лъжица лимонов сок
2 чаени лъжици Джиджонска горчица
1 чаена лъжица хрян
1/4 ч.чаша хлебни трохи, / една филия хляб, натрошете/
2 чаени лъжици масло, разтопено




Комбинирайте в купа майонезата, лимоновия сок, горчицата, 1 суп. лъжица от сиренето и хряна. Прибавете филетата и втрийте добре сместа, може да приберете в хладилника да се охладят за 30мин.
През това време в малка купа смесете хлебните трохи, маслото и другата супена лъжица сирене.
Поставете филетата в наласмема тавичка, поръсете върху всяко филе хлебната смес. Печете за 15-18 мин. в загряла фурна на 200гр.

Броколи с чеснова марината:

3-4 скилидки чесън

1 връзка броколи

1/2 чаена лъжица сол

1 чаена лъжица Джиджонска горчица

захтин

оцет

настърган Пармезан

Накъсваме броколито на розички. Поставяме ги в съд с малко вода покриваме с капак и варим докато броколито не поомекне.

Подготвяме си марината: пресоваме чесъна, прибавяме сол, оцет, зехтин и горица, смесваме добре, може да използвате бляндер. С така подготвената марината заливаме броколито и го оставяме да се охлади за 2-3 часа в хладилника. Хубаво е съда да се покрие с найлоново фолио. Сервирайте поръсено отгоре с Пармезан.

1 коментар:

Dimitrana S. каза...

Aaa... тъй вкусни са снимките ти напоследък, Лати :-)))

Ще пробвам с горчица и майонеза.. вече се облизвам, а до петък рибен има време ;-)

Стрдечен поздрав!