1 - 1/2 ч.чаша захар
1 ч.чаша пюрирана тиква
1/3 ч.чаша олио
1/2 ч.чаша кисело мляко
2 яйца
1 - 2/3 ч.чаши брашно
1 ч.лъжица сода
3/4 ч.лъжица сол
1/2 ч.лъжица канела
1/2 ч.лъжица индийско орехче
1/4 ч.лъжица бакпулвер
1/4 ч.лъжица карамфил
1 ч.чаша нарязани на ситно ябълки
3/4 ч.чаша натрошени орехи
В голяма купа смесваме захарта,тиквата, олиото, киселото мляко и яйцата разбийте добре.В друга купа смесете брашното, содата, солта, канелата, орехчето, карамфила, бакпулвера, смесете добре.Излейте брашнената смес към тиквената, смесете добре. Прибавете накрая ябълките и орехите, разбъркайте с лъжица.Изсипете сместа в на маслена форма и печете в загряла фурна на 160гр. за 1 и 15 мин. или докато кекса не е готов като проверявате с клечка, ако я извадите суха значи е готов.
1 ч.чаша пюрирана тиква
1/3 ч.чаша олио
1/2 ч.чаша кисело мляко
2 яйца
1 - 2/3 ч.чаши брашно
1 ч.лъжица сода
3/4 ч.лъжица сол
1/2 ч.лъжица канела
1/2 ч.лъжица индийско орехче
1/4 ч.лъжица бакпулвер
1/4 ч.лъжица карамфил
1 ч.чаша нарязани на ситно ябълки
3/4 ч.чаша натрошени орехи
В голяма купа смесваме захарта,тиквата, олиото, киселото мляко и яйцата разбийте добре.В друга купа смесете брашното, содата, солта, канелата, орехчето, карамфила, бакпулвера, смесете добре.Излейте брашнената смес към тиквената, смесете добре. Прибавете накрая ябълките и орехите, разбъркайте с лъжица.Изсипете сместа в на маслена форма и печете в загряла фурна на 160гр. за 1 и 15 мин. или докато кекса не е готов като проверявате с клечка, ако я извадите суха значи е готов.
3 коментара:
Ех,голяма изкусителка си....!Чудесно предложение и съм сигурна е вкусно!Хубава вечер Лати!
Много хубава идея и чудесна реализация, Лати!
И.. отлично средство за настройка: късната, уютна есен отстъпва място на предпразничната декемврийска зима.. мхммм!
Поздрав и мнооого :-)
Нанита :-) Благодаря ти мила
Приятен и сперен уикенд!
Дими... ама само как си го написала,
Bлагодаря ти от сърце :-)
МНОГО ТОПЛИ ЦЕЛУВКИ ВИ ПРАЩАМ...
Публикуване на коментар