3 глави червено цвекло
4 скилидки чесън, пресовайте
3 супени лъжици зехтин
1 супени лъжица лимонов сок
сол
черен пипер
1/4 чаена чаша сирене Фета/ или козе сирене
Всяко цвекло индивидуално се увива във фолио и се пече в много гореща фурна за 45 минути до 1 час.
С помощта на чифт гумени "кухненски ръкавици" се обелват, наежете, в салатна купа сметете цвеклото със зехтика, лимонвия сок, чесъна, сол и черен пипер, покрийте с фолио и приберете в хладилника за 30 мин.
Преди сервиране добавете сирене фета/козе сирене и капнете няколко капки зехтин.
2 коментара:
Лати, желая ти здрава и щастлива 2010 година!
Поздрави!
Благодаря ти Еос!
Публикуване на коментар