1 кг нарязано на кубчета телешко/говеждо
750 грама обелен перлен лук
750 грама обелен перлен лук
1 супена лъжица доматено пюре
за марината:
3 / 4 чаена чаша червено вино
4 супена лъжица червен оцет
4 скилидки чесън, обелените и нарязани на тънки резени
2 дафинови листа
1 пръчка канела
5 зърна карамфил
2 супени лъжици бахар зърна
сол и прясно смлян пипер
3 / 4 чаена чаша червено вино
4 супена лъжица червен оцет
4 скилидки чесън, обелените и нарязани на тънки резени
2 дафинови листа
1 пръчка канела
5 зърна карамфил
2 супени лъжици бахар зърна
сол и прясно смлян пипер
Объркайте месото заедно с маринатата в купа и приберете в хладилника за минимум 6 часа или да пренощува през нощта.
Загрейте малко зехтин в голям тиган и леко запържете лукчетата за около 10 минути. Докато леко омекнат и се карамелизират. Извадете ги от тигана.
Загрейте малко зехтин в голям тиган и леко запържете лукчетата за около 10 минути. Докато леко омекнат и се карамелизират. Извадете ги от тигана.
Сложете месото без маринатата в същият тиган и запържете докато не стане кафяво. Добавете лука, обратно заедно с марината от месото, доматено пюре и достатъчно вода, за да покрие всичко.
Довежда се до кипене и след това се оставя да къкри за около 2 часа или докато сосът не се сгъсти, да стане плътен.
Поднася се с ориз и червено вино.
Довежда се до кипене и след това се оставя да къкри за около 2 часа или докато сосът не се сгъсти, да стане плътен.
Поднася се с ориз и червено вино.
Гръцка кухня: Souvlaki for the Soul
Няма коментари:
Публикуване на коментар