за каймата:
500гр. кайма/телешка/
2 суп.лъжици нарязана на ситно мента
половин глава червен лук
1 суп.лъжица нарязан на ситно магданоз
1 ч.лъжица джинджифил
3/4 ч.лъжица сол
за доматения сос:
1 средна глава лук
1/2 суп.лъжица джинджифил, /може да го намалите малко/
1-1/2 ч.чаша настъргани домати
2/3 или 1 ч.чаша вода
сол на вкус
1 ч.лъжица чесън
1 пръчка канела
4 шушулки кардамон
4 карамфилчета
4 зърна бахар
1-1/2 ч.лъжица кориандър
1/2 ч.лъжица кимион
1/2 ч.лъжица куркума
1/2 ч.лъжица куркума
1 ч.лъжица лют червен пипер
2 ч.лъжици червен пипер
2 суп.лъжица захтин
1 суп. лъжаца магданоз
Смесете съставките за омесването на каймата.
Оформете малки кюфтенца. Поставете ги в тава.
Смесете доматеното пюре с водата и подправките. изсипете сместа върху кюфтетата и печете в загряла фурна на 180гр. до готовността на ястието, когато го извадите поръсете веднага с нарязан пресен магданоз.
Сервирайте с ориз или Марокански питки с грис
Няма коментари:
Публикуване на коментар