неделя, 5 септември 2010 г.

Салата с киноа, печена червена чушка, патладжан и сирене



120гр. киноа, суха
3 чаени чаши вода
2 печени червени чушки
1 малкък патладжан
100гр меко сирене
2 чаени лъжици сушен риган
сол, прясно смлян черен пипер
¼ чаена чаша нарязан на ситно пресен магданоз
1 лимон
1 супена лъжица зехтин



Сложете водата и киноата в дълбок съд прибавете 1/ 2 чаена лъжица сол, и доведете до кипене. Оставете да къкря за около 15 минути. Прехвърлете киноата в друга купа като отцедите от излишната вода. Оставете да се охлади.
През времето докато киноата къкри, нарежете червените чушки на лентички. Разрежете патладжана на две и изчистете с лъжица семките, като изълбаете. Нарежете и патладжана на лентички. Задушете патладжана в малко зехтин.
В салатена купа смесете охладената киноа, червените чушки, патладжана, добавете подправките - сушеният риган, сол, черен пипер и магданоз, разбъркайте. Изстискайте лимона /като подложите с ръка отдолу за да не паднат семките на лимона/ прибавете зехтина и разбъркайте отново. Най- накрая прибавете сиренето. Може да охладите салатата в хладилника за 30 мин.

1 коментар:

Lenseffect каза...

много добре, напоследък събирам рецепти с киноа защото трайно влезе в нашата кухня, благодаря :)