вторник, 29 декември 2009 г.

Салaта с орзо, царевица и печени червени чушки


1 чаена чаша орзо
щипака сол
1/2 чаена чаша нарязан на ситно зелен лук
1/2 чаена чаша натрошено сирене Фета
2/3 чаена чаша царевица
2-3 печени, обелени червени чушки
2 супени лъжици нарязан на ситно пресен риган/или 1 супена лъжици сух
1/4 чаена чаша зехтин
2 супени лъжици оцет
1 супена лъжица Джиджонска горчица




Сварете орзото съгласно упътванията на опаковката.
Отцедете и оставете да изстине.
Нарежете чушките на малки парченца.
Смесете горчицата с оцета и щипка сол, прибавете към сместа и зехтина.
В голяма купа объркайте орзото с чушките, лука, царевицата, сиренето и ригана. Полейте с дресинга, разбъркайте и сервирайте.

Няма коментари: