Едно цяло пиле го посоляваме от вътре. Загряваме 1 супена лъжица масло и 1/8 чаена лъжица олио. Запържваме воденичките в горещо масло и олиото (на бавен огън) за 2 мин. Добавяме сърцата и дробчетата с арпаджик или нарязан зелен лук/използвайте блендер/чопър/, разбъркваме, задушаваме за още 2мин. - трябва да да останат леко розови отвътре. В купа подготвяме смес от : 1/4 чаена чаша едри трохи от бял хляб 2 супена лъжица крема сирене 1 супена лъжица меко масло 2 с.упена лъжица кълцан магданоз 1/8 супена лъжица мащерка 1/8 супена лъжица сол щипка черен пипер
За печенето Джулия казва че ако искаме хрупкава кафява коричка се пече в зарята фуна на 220гр. за 15 мин. докато хване апетитната коричка, после температурата на фурната се намаля на 180гр. и се допича. Около 10 мин преди да стане готово, вадим и мажем пилето с 2-3 супени лъжици сметана. Връщаме отново във фурната да се пече. Повтаряме процедурата 2-3 пъти през 3-4 мин.. за соса: 4 супени лъжици пилешки или телешки бульон 3-4 супени лъжици готверска сметана сол и пипер няколко капки лимонов сок Слагаме бульона в съда, в който се е пекло пилето. Разбиваме енергично за 2-3мин. Добавяме сметаната и лимоновия сок. Поливаме по лъжица сос върху порция. За гарнитура е подходящо картофи, гъби или малък лук. Подходящи вина Бяло Burgundy, бяло Graves, червено Bordeaux-Medoc |
Freezer Prep: Meats
Преди 5 години
3 коментара:
Много е хубава рецептата,Лати.Воденичките малко си ги пропуснала като грамаж,но ние ще си сложим:)))
:-)....
мисля че пишеше за сърца и дробчета ама ще отворя книгата и ще проверя....може и да съм се отнесла някъде :-)
Не си се отнесла,миличка:-)Просто в обяснението споменаваш и воденички:-)
Публикуване на коментар