неделя, 27 декември 2009 г.

Тиквен кейк с ядки и стафиди


2 ч.чаши пюре от тиква
1/2 ч.чаша орехови ядки
1/2 ч.чаша тиквени семки/обелени и изпечени/
1/2 ч.чаша стафиди
3 - 1/2 ч.чаши брашно
2 ч.лъжици бакпулвер
2 ч.лъжици сода
1 -1/2 ч.чаша захар
1/2 ч.лъжица индийско орехче
1/2 ч.лъжица джинджифил
1/2 ч.лъжица канела
1/2 ч.лъжица сол
3 яйца
1 ч.чаша олио
3/4 ч.чаша кисело мляко




Загряваме фурната на 180гр. Подготвяме си формата за кекса.
Смесваме отделно брашното, содата, бакпулвера и солта. Прибавяме към тях останалите подправки, орехите, тиквените семки и стафидите.
Отделно смесваме пюрето от тиква, олиото, захарта, яйцата и киселото мляко. към тях прибавяме брашнените съставки. Смесваме добре, докато брашното се поеме хубаво.
Печем за 45-55мин. Извадете и охладете


























за глазурата:

225гр.- 250гр. крема сирене
1/4 ч.чаша меко масло
2 ч.чаши пудра захар
1 ч.лъжица ванилия или канела

Ако го направите предвариелно 3-4 дена, може 1 ден преди да го намажите с глазурата да го сиропирате.

Няма коментари: