неделя, 27 декември 2009 г.

Яйчен - топъл ликьор



2 яйца
1 / 3 чаена чаша захар
1 чаена чаша прясно мляко

1 / 2 чаена чаша сладкарска сметана
1 чаена лъжица ванилия
1 / 3 чаена чаша червен ром, ракия или бърбън
индийско орехче

Двете яйца трябва да са със стайна температура. Разбийте ги до кремаво жълто.
В малка тенджера, загрейте 1 / 3 чаена чаша захар, сметаната и прясното мляко, бъркайте докато захарта се стопи. Бавно изелеите топлата смес при яйцата и с миксер разбийте. Добавете ванилията и разбийте за 1 мин. Бавно налейте 1 / 3 чаена чаша от алкохола/ ракия или бърбън/ като разбърквате с миксера. Сервира се горещото в малки чаши с малко прясно настъргано индийско орехче на върха.


Няма коментари: