неделя, 27 декември 2009 г.

Сьомга с копър, лимонов сок и бяло вино


ололо 3-4 котлета сьомга/аз имах 2 филета/
1/4 или 1/3 ч.чаша бяло вино
2-3 скилидки чесън
3-4 суп.лъжици лимонов сок
1 - 1/2 ч.лъжица копър
1 стрък зелен лук
черен пипер и сол
зехтин




Овкусяваме измитите и подсушени котлети със сол и черен пипер. Редим в леко намаслена тавичка, намазваме отгоре със зехтин, поръсваме котлетите със смесения предварително лимонов сок, чесън и копър, лука/може да използвате чопър за да ги нарежите на ситно/ . Поливаме с вино и печем за 20мин. в загряла фурна на 190гр.

2 коментара:

Dimitrana S. каза...

Е, как да не му се прияде на човек?!

Чудесна рецепта,
вкусно ястие,
прекрасна снимка!

Поздравявам те, Лати :-)

Еoc каза...

Лати, благоверният ми вчера мернал твоята рецепта и днес се прибра със... сьомга :) чудна е, благодаря :)