Брашно
Сол и пипер, на вкус
около половин килограм пиле, нарежете на парчета
1 / 2 чаена чаша зехтин
2 големи червени глави лук, обелени и нарязани
3 скилидки чесън, обелени, пресовани
около половин килограм пиле, нарежете на парчета
1 / 2 чаена чаша зехтин
2 големи червени глави лук, обелени и нарязани
3 скилидки чесън, обелени, пресовани
1- 1 / 2 чаши обелени и нарязани домати/ аз сложих 400гр. консервирани чери домати/
1 / 2 чаена чаша червено сухо вино
1 / 2 чаена чаша натрошено сирене фета
1 чаена чаша маслини без костилки, измити и изцедени
1 чаена лъжица риган
1 / 2 чаена чаша червено сухо вино
1 / 2 чаена чаша натрошено сирене фета
1 чаена чаша маслини без костилки, измити и изцедени
1 чаена лъжица риган
Комбинирай те малко брашно, сол и черен пипер в чиния и леко овъргаляйте пилешкото месо. Загрейте 1 / 3 чаена чаша от зехтин в голям, дълбок тиган и запържете до кафяво пилето от всички страни, при висока температура. Отстранете пилето от тигана.
Добавете останалият зехтин в тигана, лука и задушете докато омекне. Прибавете чесъна и разбъркайте в продължение на 30 секунди. Върнете пилето обратно в тигана. Поставяме доматите и виното, подправяме със сол и прясно смян черен пипер.
и черен пипер. Покрийте и оставете да къкри на слаб огън за около 45 минути, или докато пилето е готово..
Десет минути преди да махнете от огъня, добавете натрошеното сирене Фета, разбъркайте докато сиренето се стопи. Пет минути преди да свалите от огъня, добавете маслините и ригана.
Сервирайте топло./Може да поръсите отгоре с още сирене.
6 порции.
Добавете останалият зехтин в тигана, лука и задушете докато омекне. Прибавете чесъна и разбъркайте в продължение на 30 секунди. Върнете пилето обратно в тигана. Поставяме доматите и виното, подправяме със сол и прясно смян черен пипер.
и черен пипер. Покрийте и оставете да къкри на слаб огън за около 45 минути, или докато пилето е готово..
Десет минути преди да махнете от огъня, добавете натрошеното сирене Фета, разбъркайте докато сиренето се стопи. Пет минути преди да свалите от огъня, добавете маслините и ригана.
Сервирайте топло./Може да поръсите отгоре с още сирене.
6 порции.
oт книгата The Greek Kitchen
4 коментара:
Честита Нова Година Лати!
Здравето и късмета да са винаги с теб!Любовта да изпълва сърцето ти!
Бъди здрава и щастлива!
Eee.. Лати! Пак късмет, че след малко ще вечеряме.. иначе.. :-D
Прекрасно е пиленцето! Трябва и аз да приготвя, да се пооблажим малко вкъщи :-)))
Нанита благодаря ти за чудесните пожелания!
Дими у нас месцето е на почит :-)
Много сърдечни целувки :-0
Публикуване на коментар