неделя, 10 януари 2010 г.

Салата от брюкселско зеле със сирене и орехи



0,500кг. прясно брюкселско зеле
1 / 4 чаша нарязан орехи
2- 3 супени лъжици зехтин
и малко повече, за намазване на тавичката или тигана.
2 чаени лъжици масло
2-3 супени лъжици меко сирене/Фета, Горгонзола
сол на вкус
прясно смлян черен пипер на вкус






Загрейте фурната на 175гр. С четка си намаслете тава или застелете с хартия за печене.
Почистете зелето отрежете отдолу, и разполовете на две или четвъртинка .Не се притеснявай те, ако някое листо падне. С нож накълцайте ядките. Сложете зелето в купа, прибавете ядките, сол и черен пипер на вкус и зехтин.
Сложете брюкселско зеле и орехите в тавата/ тиган за печене и разстелете, не трябва да са едно върху друго.. Печете за 30-35 минути или докато зелето започне да става кафяво по ръбовете. Като разбърквате поне на три пъти.
Може веднага, да се сервира като се разбърка с масло и се прибави натрошеното сирене.

източник:Kalyn`s Kitchen

Няма коментари: