събота, 23 януари 2010 г.

Азиатски палачинки








Chinese Scallion Pancakes


2 чаши брашно
около 3/4 или 1 чаена чаша топла вода
1 / 4 чаена лъжица сол
Сусамово масло
5- 6 стръка зелен лук, ситно нарязан
Растително масло за тигана за пържене



Поставете брашното и солта в купа. Добавя се вода и се разбърква с вилица, докато тестото започне да оформя . На лекона брашнена повърхност започнете да месите тестото за около пет минути или докато се оформи гладка повърхност.. Ако има нужда се добавям още малко вода . Ако тестото е прекалено мокро , се но добавя брашното.

Поставете тестото в купа, покрийте с найлоново фолио и оставете да почива за 30

Може да сложите тестото в хладилник до ден-два.

Сложете перцата лук в блендера/ чоъра или накълцайте на ситно.

Сложете тестото на набрашнена повърхност и оформете руло, което разрежете на 7 -8 части/може да излезнат и повече зависи каква големина ще ги направите/. Вземете си едната част и върху набрашнена повърхност разточете във формата на диск трябва да са възможно разточени тънко/ може да си направите смес от 2 чаени лъжици сусамово олио и 2 супени лъжици олио/ с четка намазнете всяка палачинка със сусамово масло и поръсете отгоре с зеления лук.





Навийте тестото на руло и после завийте на охлювче. После отново разточете във формата на диск с дебелина 2-3 мм.






В тиган загрейте 2 супени лъжици олио сложете палачинката и печете за 2-3 мни. от всяка страна.


1 коментар:

Jeni каза...

Колко интересно :)
Прабаба ми прави такива, но само със сирене като пълнеж. В моя край ги наричат гюзлеми/гюзлемета ;)