събота, 27 февруари 2010 г.

Бисквитки с фъстъчено масло и шоколадов пълнеж









1 / 2 чаена чаша масло, със стайна температура
1 / 2 чаена чаша захар
1 / 2 чаша кафява захар
1 яйце
1 чаена лъжица ванилия
1 / 2 чаена чаша фъстъчено масло
1 - 1 / 2 чаена чаша брашно
1 / 2 чаена лъжица сода за хляб
1 чаена лъжица сол


за пълнежа:
1 / 4 чаена чаша фъстъчено масло
1 / 4 чаена чаша Nutella
1 / 2 чаена лъжица сол
1 супена лъжица какао
3 супени лъжици захар
3 супена лъжица пудра захар


за топинга:
1 / 4 чаена чаша фъстъци (натрошете в процесор)
1 / 4 чаена чаша захар
1 / 2 чаена лъжица канела
1 / 2 чаена лъжица сол





Разбиваме масло и захар заедно, след това добавяме яйцето, разбърква се.
Прибавя се ванилия и фъстъчено масло, добавете брашно+содата и солта.
Приберете в хладилника за около час, през това време направете пълнежа и сместа за топинга.
За пълнежа, комбинирайте всички съставки и разбъркайте до получаването на кремообразна смес . Трябва да можете да направите топченца с вашите ръце от сместа. Ако тя е твърде лепкава, добави още малко пудра захар.
За топинг смесете всички съставки съставки заедно и ги поставя в плитка купа.
Загрейте фурната на 190гр.
Когато тестото за бисквитите е достатъчно охладено, вземе 1 супена лъжица на тестото и оформете плосък диск. Ако тестото е твърде лепкаво, ръснете още малко брашно. Поставете шоколадовата топката от пълнежа в средата, и още 1 диск от тесто отгоре. Между ръце оформете една голяма топка. Овъргалайте топката в топинг, след това се поставя върху застлана с пекарска хартия тава. Натиснете с пръсти отгоре, за да се изравнят леко. Повторете!
Печете на 190гр. за 8-12 минути.
Извадете и оставете да се охладят за 4 мин. преди да махните от тавата.

2 коментара:

fedora каза...

Много ми допадат, както и снимките ти :)
Радвам се, че се появи отново :)

ghost13 каза...

Ина Благодря ти!
Ама май съм забравила да снимам :-)
Благодаря ти за посещението!
Много късмет и здраве!