неделя, 4 април 2010 г.

Брауниз по Джулия Чайлд




1 чаена чаша брашно
1 чаена лъжица сол
226гр. масло, нарязано на парчета
100гр. не подсладен шоколад, едро нарязан
50гр. горчив шоколад, нарязан едро /или полу-сладък
1 чаена лъжица ванилия
2 чаени чаши захар
4 големи яйца





Загрейте фурната до 180 º Е. Застелете квадратна тава с хартия за печене. Смесете брашното и солта заедно. На водна баня разтворете маслото и шоколада. Разбъркайте често, докато съставките се стопят / може да използвате микровълновата/. Добавя се 1 ч.чаша захар и се разбърква леко просто да се обединят, след това извадете купата от другия съд с горещата вода. Добавете ванилията и прехвърлете в голяма купа.
Сложете останалата чаша захар в купа и с миксер, разбивайте като прибавяте едно по едно яйцата, като се разбърква след всяко.
Много внимателно и по малко добавете половината от захарно- яйчената сместа към топлия шоколад, като се разбърква много внимателно, без да се спира-не искаме топлината от шоколада да сготви яйцата.
Разбъркайте захарта, яйца на средно висока скорост за около 3 минути, или докато удвои обема си и с шпатула или миксер много внимателно ги прибавяме към шоколада.
С помощта на шпатула и с лек допир прибавете сухи съставки за тесто и деликатно ги разбъркайте, само докато се обединят. Сипете тесто в тава и плавно заравнете отгоре с шпатула.
Пече се за 25-28 минути или докато отгоре изглежда сухо. Мушнете е клечка в центъра трябва да е малко лигав, не трябва да е сухо. Извадете и охладете до стайна температура. Нарежете на блокчета.
Много шоколадово и много вкусно!

2 коментара:

Maria каза...

Въпреки, че ще прелея от преяждане мога да хапна и един от твоите прекрасни брауниз. Христос Воскресе Лати! Много здраве и хармония на теб и семейството ти!

DSdiva каза...

Честито Възкресение, Лати!

Прекрасен блог,изкушаващо предложение, поздрави :)