За подложката:
3 / 4 чаена чаша масло, студено и нарязано на кубчета
2 чаени чаши брашно
1 / 4 чаени чаша кафява захар
1 / 4 чаени чаша захар
1/4 чаена лъжица сол
за плънката:
4 големи яйца
2 жълтъка
2 чаени чаши захар
1 / 3 чаена чаша брашно, пресято
кората на един лимон
1 чаена чаша лимонов сок (около 5 лимона)
Пудра захар за поръсете отгоре
Загрейте фурната до 180 градуса.
Подгответе си една тава 19x23 тава, намаслете или застелете с пекарска хартия. В купа смесете захарта, кафявата захар, брашно, сол и масло с миксера разбъркайте докато тестото започне да се събира - ще се получи ронлива и суха смес. Разнесете сместа в тавата и с натискане я заравнете. Печете около 18-25 минути до златисто кафяво.
Намалете топлина до 160 градуса.
Докато подложката се пече, разбийте яйца и жълтъците в друга купа купа. Прибавете захар и брашно, бъркайте докато сместа стане гладка. Добави лимонови кори и лимоновият сок като бавно разбърквате.
Когато кора се изпече, извадете от фурната и изсипете отгоре лимоновия пълнеж и върнете към фурната.
Пече се за около 30 минути или докато по краищата хване лека кафеникава коричка.
Охлажда се за около 30 минути и след това се пребара в хладилник за около или най-малко 2 часа. Ако използвате хартия я отстранете, нарежете на квадратчета и се поръсете с пудра захар. Нарежете на 24 квадратчета. Може да се съхранява в хладилник.
източник: homeiswheretheholmansar
3 коментара:
Много изкушаващи лимонени квадрати!
Сега е пълно с добре узрели лимони и стават страхотни сладкиши...
Усмихнат ден от мен!
Мария чудесни са,
:-) точно по мой вкус
Приятни и слънчави почивни дни!
Скоро открих и се влюбих в лимоновите десерти.Прекрасно предложение, снимките са страхотни!
Публикуване на коментар