1 -1/4 чаена чаша брашно
½ чаена лъжица бакпулвер
¼ чаена лъжица сода
1 чаена лъжица сол
1 супена лъжица захар
2 яйца
¾ чаена чаша прясно мляко
½ чаена чаша зехтин/олио/
1супена лъжица нарязан на ситно розмарин
Кората на едн малък лимон
1 супена лъжица сок от лимон
1 чаена чаша настърган кашкавал/или друг вид твърдо сирене/
Щипка бял пипер
Загряваме фурната на 180гр. Подготвяме си 22см продълговата форма. Смесваме брашното, солта, бакпулвера, содата, и захарта.Отделно смесваме яйцата, зехтина/олиото/ и прясното млякото. Прибавяме към течните съставки мокрите, смесваме добре.
Прибавяме розмарина, лимоновия сок, настърганата кора на лимона, кашкавала и пипера, разбъркваме с дървена лъжица или шпатула.
Печем за около 40 мин. или проверяваме с клечка , ако я изкарате суха значи кекса е готов.
3 коментара:
Много обичам солени кексове, а твоето предложение е неустоимо апетитно, а предполагам и много ароматно.
Страхотни снимки правиш, Лати!
Слънчево и много синьо лято :)
И аз съм любител на солените кексове, а тази рецепта много ми допадна. Нигока не ми е хрумвало да използвам розмарин точно по този начин и съм любопитна :)
Благодаря за рецептата!
А на снимките и аз отдавна се възхищавам...
Хубави летни дни!
fedora, Lety БЛАГОДАРЯ ВИ МОМИЧЕТА!!!
МНОГО ВЪЗДУШНИ ЦЕЛУВКИ :-0
Публикуване на коментар