250 грама гъби, нарязани на половинки
1 голяма глава лук, нарязан на ситно
1/2 чаена чаша вода
1 /4 чаена чаша сухо червено вино
2 супени лъжици доматено пюре
1/2 чаена лъжичка сол,
1 голяма скилидка чесън, нарязан на ситно
1/2 чаена лъжица сух розмарин
1/2 чаена лъжица суха мащерка
1/4 чаена лъжичка смлян черен пипер
1 дафинов лист
4 малки пилешки бутчета
1 / 4 чаша вода
2 супени лъжици брашно или царевично нишесте
В дълбок тиган/тенджера на бавен огън сложете гъбите и лука. Прибавя се 1 / 2 чаена чаша вода, виното, доматеното пюре, чесъна, солта, розмарина, мащерката, черният пипер и дафиновият лист. Добавете пилешки бутчета.
Покрийте и гответе на много ниска температура от 3 до 4 часа. С помощта на решетъчна лъжица преместете пилето и зеленчуци в други съд. Изхвърлете дафиновият лист. Покритието пиле и зеленчуци за да останат топли.
За соса: В малка тенджера сложете останалата течност от пилето добавете около ¼ чаша вода, брашно. Гответе докато се сгъсти соса като се разбърква. Подправете ако е необходимо / черен пипер и сол или може да стриете 1/3 кубче пилешки бульон. Сложете в чиниите в които ще сервирате пилешкото бутче с гъбите. Сипете по лъжица от соса върху пилето. По желание, сервирайте с картофено пюре или сварен ориз и гарнирайте с магданоз / 4 порции.
Няма коментари:
Публикуване на коментар