неделя, 29 август 2010 г.

Пиле с маслини

Имам подобна рецепта, комбинацията ми допада, така че пробвах и този вариант на Пиле с маслини
4 бр. пилешки гърди
2 супени лъжици зехтин
1 средно лук, нарязан на едро
2 скилидки чесън, нарязани на ситно
около 550мл. домати - консервирани
зелени маслини без костилки
черни костилка без костилки
2 супени лъжици каперси, отцедени
2 супени лъжици ситно настъргана лимонова кора
1 чаена лъжица сух риган
магданоз за гарниране




В голям тиган запечатайте пилешките гърди в горещо масло на средно-висока температура в продължение на 5 минути. Извадете пилето от тигана, поставете настрана.
Добави лукa в тиганa. Гответе на средна топлина в продължение на 8 до 10 минути, като се разбърква от време на време, добавете чесъна в последната 1 минута от готвенето. Разбъркайте домати, маслини, каперси, лимонова кора, риган и лука в сместа. Поставете пилето в доматената сместа. Доведете до кипене; намалете топлината и оставете да къкри, покритото , за 13-15 минути.Подправете на вкус със сол и черен пипер. Поднесете пилето с доматеният сос. Поръсете с магданоз. / 4 порции.

рецептата е адаптирана от bhg.com



6 коментара:

Ginger Cookies каза...

Браво, изглежда страхотно !:)

Fuat Gencal каза...

Ellerinize sağlık. Çok güzel ve leziz olmuş. Çok iştah açıcı görünüyor.

Saygılar.

ghost13 каза...

Благодаря ви!!!

Paula каза...

I`ll do this for sure :)

ghost13 каза...

Paula,thanks!
Have a nice weekend!

Nanita каза...

Изглежда апетитно и не устоях на изкушението.....хапнахме го с удоволствие!Благодаря за чудесната рецепта!
Усмихнат и вкусен уикенд!