4 бр. пилешки гърди
2 супени лъжици зехтин
1 средно лук, нарязан на едро
2 скилидки чесън, нарязани на ситно
около 550мл. домати - консервирани
зелени маслини без костилки
черни костилка без костилки
2 супени лъжици каперси, отцедени
2 супени лъжици ситно настъргана лимонова кора
1 чаена лъжица сух риган
магданоз за гарниране
В голям тиган запечатайте пилешките гърди в горещо масло на средно-висока температура в продължение на 5 минути. Извадете пилето от тигана, поставете настрана.
Добави лукa в тиганa. Гответе на средна топлина в продължение на 8 до 10 минути, като се разбърква от време на време, добавете чесъна в последната 1 минута от готвенето. Разбъркайте домати, маслини, каперси, лимонова кора, риган и лука в сместа. Поставете пилето в доматената сместа. Доведете до кипене; намалете топлината и оставете да къкри, покритото , за 13-15 минути.Подправете на вкус със сол и черен пипер. Поднесете пилето с доматеният сос. Поръсете с магданоз. / 4 порции.
рецептата е адаптирана от bhg.com
6 коментара:
Браво, изглежда страхотно !:)
Ellerinize sağlık. Çok güzel ve leziz olmuş. Çok iştah açıcı görünüyor.
Saygılar.
Благодаря ви!!!
I`ll do this for sure :)
Paula,thanks!
Have a nice weekend!
Изглежда апетитно и не устоях на изкушението.....хапнахме го с удоволствие!Благодаря за чудесната рецепта!
Усмихнат и вкусен уикенд!
Публикуване на коментар