събота, 14 август 2010 г.

Пиле Jalfrezi


2 супени лъжици масло/олио
1 глава лук, нарязан на ситно
2 скилидки чесън, ситно нарязани
750 гр пилешко филе
2- 3 супени лъжици куркума
1 чаена лъжичка лют червен пипер на прах
1 - 1 / 2 чаени лъжички сол
440 грама консервирани домати
2 супени лъжици масло
3 супени лъжици кимион/може да намалите ако не обичате чак толкова пикантно
3 чаени лъжички смлян кориандър/може да намалите
2 супени лъжици настърган джинджифил/ може да намалите
1 / 2 чаена чаша нарязан магданоз


























Загрейте олиото в голям, на средно висока температура. Добавете лука и чесъна, и готвене за около 2 минути. Добавете пилето и подправките- куркумата, чили на прах и сол. Запържете леко леко, като разбърквате.прибавете доматите заедно с сока., покрийте тигана и оставете да къри на средна температура за около 20 минути. Открийте и оставете още 10 минути, за да се изпари излишната течност. Добавете масло, кимиона, кориандъра, джинджифил и листа пресен магданоз оставете още 5-7 минути. Сервирайте пилето със соса заедно със сварен ориз.

източник:адптирана от allrecipes.com.au

4 коментара:

fedora каза...

Чудесна рецепта, Лати!
Виличката е много стилна, както и поднасянето :)

Dani каза...

Лати, много апетитна рецепта :))
Поздрави!

Lulu каза...

Тази рецепта ми идва точно на място! На последък много нещо се отворих на индийска екзотична кухня и това пиле много ми допада.

ghost13 каза...

Обичаме пикантно, и екзотичната кухня :-)
Така, че рецептата я имах записана близо от 1 месец, но все не опирах до нея... за което веднага след направата и съжалих, че по рано не съм я приготвила :-)
Благодаря ви за подкрепата и милите думи!!!
Успешна седмица!!!