150 гр киноа
3 чаени чаши вода
1/2 чаена лъжица сол
2 яйца
200гр. сирене тофу
70 гр. Камембер/ или друго меко сирене
и твърдо сирене по ваш избор/ при мене кашкавал
1 домат
сол и черен пипер на вкус
Сложете водата и киноата в дълбок съд прибавете 1/ 2 чаена лъжица сол, и доведете до кипене. Оставете да къкря за около 15 минути.
Докато киноата къкри разбийте яйцата в дълбока купа, натрошете сиренето тофу и прибавете към разбитите яйца. Прибавете вече сварената и отцедена киноа към яйцата и сиренето тофу, подправете със сол и пипер, тествайте на вкус. Изсипете сместа в съд за печене. отгоре покрийте със резенчета камембер, върху камембера сложете резенчета домат и върху домата настърганото твърдото сирене. Печете в загряла фурна за 15-17 мин. или докато сиренето отгоре се разтопи и започне леко да хваща кафеникав загар.
Докато киноата къкри разбийте яйцата в дълбока купа, натрошете сиренето тофу и прибавете към разбитите яйца. Прибавете вече сварената и отцедена киноа към яйцата и сиренето тофу, подправете със сол и пипер, тествайте на вкус. Изсипете сместа в съд за печене. отгоре покрийте със резенчета камембер, върху камембера сложете резенчета домат и върху домата настърганото твърдото сирене. Печете в загряла фурна за 15-17 мин. или докато сиренето отгоре се разтопи и започне леко да хваща кафеникав загар.
Сервирайте веднага.
1 коментар:
Спечели ме с тази киноа :)
А и съдинка та ти е прекрасна :)
Публикуване на коментар