за тестото на този вид селски пай съм използвала тази рецепта
180грама брашно
110 грама масло
50 грама захар
1 яйце
2 праскови
½ чаена лъжица канела
1 супена лъжица захар
допълнителна захар за наръсване
1 супена лъжица мед и много малко прясно мляко за намазване на сладкиша
110 грама масло
50 грама захар
1 яйце
2 праскови
½ чаена лъжица канела
1 супена лъжица захар
допълнителна захар за наръсване
1 супена лъжица мед и много малко прясно мляко за намазване на сладкиша
Поставете брашно и масло в купа.
Сместете с пръсти или с миксер докато разроните сместа и стане като галета/ на трошички/.
Добавете яйцето и захарта и оформете тестото. Оформете от тестото една топка(може да разделите на четири равни части и да оформите четири малки галета) поставете в купа, покрийте с найлоново фолио и приберете в хладилника за 1 часа.
Смесете канелата и една супена лъжица захар заедно в малка купа.
Подгответе прасковките като ги нарежете на равни парчета.
Загрейте фурната на 180гр.
Застелете плота с пекарска хартия и поръсете хартията с брашно. Извадете тестото и разточете, като се стараете да разточите в кръг.
Подредете резенчета праскови в кръга като оставите поне 3-4 см. в края за загръщане на тестото.
Поръсете отгоре прасковите със сместа от канела и захар.
Прегънете тестото навътре към центъра.
Сложете в чашка 1 супена лъжица мед и много малко прясно мляко и стоплете в микровълновата, С четка намажете сладкиша
( плодовете и тестото по краищата), поръсете с захар.
Преместете внимателно пекарската хартия ( може да подпъхнете по голяма гъска с която да преместите вече оформения галет) в тавата и сложете във фурната.
Печете в продължение на 25 минути или до златисто.
Сместете с пръсти или с миксер докато разроните сместа и стане като галета/ на трошички/.
Добавете яйцето и захарта и оформете тестото. Оформете от тестото една топка(може да разделите на четири равни части и да оформите четири малки галета) поставете в купа, покрийте с найлоново фолио и приберете в хладилника за 1 часа.
Смесете канелата и една супена лъжица захар заедно в малка купа.
Подгответе прасковките като ги нарежете на равни парчета.
Загрейте фурната на 180гр.
Застелете плота с пекарска хартия и поръсете хартията с брашно. Извадете тестото и разточете, като се стараете да разточите в кръг.
Подредете резенчета праскови в кръга като оставите поне 3-4 см. в края за загръщане на тестото.
Поръсете отгоре прасковите със сместа от канела и захар.
Прегънете тестото навътре към центъра.
Сложете в чашка 1 супена лъжица мед и много малко прясно мляко и стоплете в микровълновата, С четка намажете сладкиша
( плодовете и тестото по краищата), поръсете с захар.
Преместете внимателно пекарската хартия ( може да подпъхнете по голяма гъска с която да преместите вече оформения галет) в тавата и сложете във фурната.
Печете в продължение на 25 минути или до златисто.
6 коментара:
Лати, оформила си го жестоко!
Прекрасно изглежда!
:-) Благодаря !
Нали знаеш :-), с много търпение и любов, към това което приготвяш всичко се получава.
Изглежда убийствено добре! Не се и съмнявам, че и на вкус е страхотно :)))
Лати, страхотен сладкиш и по мой вкус, като всичко от твоите ръце - неуморима вълшебница си!
Хубаво циганско лято ти желая!
Мария
Лати,изглежда умопомрачително!Невероятни снимки!
Спорна и усмихната седмица!
Изглежда превъзходно !:))
Браво , поздравявам те за поредната вкусна рецепта ! :)
Публикуване на коментар