събота, 2 октомври 2010 г.

Зеленчукова супа с киноа




1 тиквичка
2 зелени чушки
2 скилидки чесън
10-15см. стрък праз лук
1 голям морков
1/3 чаена чаша киноа
1 чаена лъжица мащерка
800мл. вода
2 супени лъжици зехтин
1 дафинов лист
Черен пипер на вкус
Сол на вкус



В тенджера загрейте зехтина на среден огън. Добавете нарязания праз, чесъна и задушете за 1-2 мин. Добавете нарязаните чушки, моркова и тиквичката. Сипете водата и варете за 10- 15мин. или докато омекнат. Прехвърлете в друг съд и пасирайте на едро. Върнете в тенджерата сипете киноата и продължете да варите до готовността на киноата(ако има нужда добавете още вода). Прибавете мащерката, дафиновия лист, сол и черен пипер.
Поднесете с прясно нарязан магданоз и резенче лимон

Няма коментари: