неделя, 3 октомври 2010 г.

Риба по марокански

Леко кисела заради сока на лимона и маслините и леко пикантна. Стига да обичате мароканската кухня мисля, че тази комбинация ще ви допадне, може да се приготви с всякакъв вид риба.




2 големи скумрии
Хартия за печене
14 маслини
1 лимон

За марината:
1 връзка магданоз
4 големи скилидки чесън
Кората и сока на 1 лимон
1 кубче/палец/ пресен джинджифил, обелено и нарязан на ситно
1 чаена лъжица кимион
2 чаени лъжици червен пипер
1 чаена лъжица лют червен пипер / Cayenne
1/4 чаена чаша зехтин
Сол на вкус
Щипка шафран
1 малка глава лук

Рибата се изчиства и се измива от двете страни се правят по три разреза.
Съставките за марината се поставят в блендера и се смесват.


Хубаво е да направите хартията двойна. Сложете рибата и втрийте сместа отвън и отвътре, наредете маслините от двете страни и резенчета лимон отгоре.


Завийте и печете в предварително загрята фурна на 190 за 20-30 мин. или до готовността на рибата.




2 коментара:

fedora каза...

Интересна рецепта и несъмнено много вкусна!
Прекрасно представяне, Лати!

Хубава седмица :)

t_ilieva каза...

Изумително!