понеделник, 8 ноември 2010 г.

Пилешко с моцарела


Ето още една рецепта за пилешко с комбинация доматен сос, трябва да кажа че това е любима ми комбинация. И така когато имаш под ръка размразени бутчета, буркан с консервирани домати и моцарела .......... това ме подсети за една рецепта която бях чела из нета за "пиле бистро" освен тези съставки имаше още гъби, бекон и италянски дресинг . Мисля че и моята импровизация на тази тема се получи много добре.



2 чаени лъжици олио
15 см стрък праз лук, нарежете на колелца
2 скилидки чесън ,нарежете на колелца
750мл. консервирани домати(1 буркан) домати( пасирайте )
1 чаена лъжица червен пипер
2 пилешки бутчета без кожа
1/2 чаена чаша моцарела
1 чаена лъжица босилек
Сол на вкус
Черен пипер на вкус



Загрейте олиото в дълбок тиган на средно висока температура. Добавете праза и чесъна. Гответе за 2-3 минути, като периодично се разбърква. Прибавете доматите, червения пипер, босилека, разбъркайте.Прибавете пилето, похлупете и оставете да къкри на средно-слаб огън 12 – 15 мин. или докато пилето е готово.Поръсете със сиренето и оставете да къкри, открито за 5 минути или докато сиренето се разтопи. Сервирайте веднага.

Няма коментари: