Ето една импровизация която се получи много вкусна :-)
1 супена лъжица ( с връх) пюре от хрян (готово)
4 супени лъжици Тай рибен сос ( Thai heritage fish sauce)
1 чаена лъжица чесън на прах (с връх) или 2 големи скилидки пресен( пресовайте)
Сока от 1 лимон
1-1/2 чаена лъжица копър
1 супена лъжица зехтин
Черен пипер
2 пъстърви
1 лимон
Смесват се съставките в купа в която ще мариноваме изчистената предварително риба.
Пъстървата се намазва с марината и се оставя в хладилника за 30 мин. или 1 час.
Рибата се пече в загреят тиган за около 4-5 мин. от всяка страна.
Може да пъхните по две резенчета лимон.
2 коментара:
Лати, добре дошла :)
Завръщането ти е с много вкусна
рецепта!
Точно днес гледах един твой галет с праскови :)
Поздрави!
Благодаря ти Дани!!!
Публикуване на коментар