събота, 2 юли 2011 г.

Пъстърва на тиган с хрян

Отдавна не съм писала но това е защото отсъствах дълго а и след завръщането ми трудно влизам в релси :-), но вече имам няколко идеи които реализирах спонтанно....

Ето една импровизация която се получи много вкусна :-)







1 супена лъжица ( с връх) пюре от хрян (готово)
4 супени лъжици Тай рибен сос ( Thai heritage fish sauce)
1 чаена лъжица чесън на прах (с връх) или 2 големи скилидки пресен( пресовайте)
Сока от 1 лимон
1-1/2 чаена лъжица копър
1 супена лъжица зехтин
Черен пипер
2 пъстърви
1 лимон




Смесват се съставките в купа в която ще мариноваме изчистената предварително риба.
Пъстървата се намазва с марината и се оставя в хладилника за 30 мин. или 1 час.
Рибата се пече в загреят тиган за около 4-5 мин. от всяка страна.
Може да пъхните по две резенчета лимон.

2 коментара:

Dani каза...

Лати, добре дошла :)
Завръщането ти е с много вкусна
рецепта!
Точно днес гледах един твой галет с праскови :)
Поздрави!

ghost13 каза...

Благодаря ти Дани!!!