събота, 29 януари 2011 г.

Пълнен патладжан със синьо сирене, сушени домати и маслини










2 средни патладжана
1 малка глава лук, нарязана на ситно.
140 гр сушени домати
Около 8 - 10 черни маслини без костилките
100гр. синьо сирене
100 гр. Ементал
1 супена лъжица олио
черен пипер и сол



Измийте патладжаните, цепнете ги леко по дължинаСложете ги да се изпекат на водна баня във фурната.

През това време пригответе плънката. Нарежете сушените домати, маслините. Натрошете на ситно синьото сирене, с вилица и го прибавете към доматите и маслините.

Когато патладжаните се опекат, ги оставете да изстинат, за 5-10 мин. След това с помощта на лъжица издълбайте вътрешността им.Оставете само 1 сантиметър около кората и ги посолете леко .

В малък тиган сипете 1 супена лъжица олио и сложете нарязаната на ситно вътрешност на патладжаните. Запържете заедно със ситно нарязания лук.Прибавете тази смес към сместа със сушените домати, подправете с черен пипер и леко посолете.
Напълнете патладжаните с тази смес и настържете отгоре с Ементал.

Сипете малко олио в тава и наредете в нея напълнените патладжани.Оставете ги да се запекат във фурната около 20-30 минути. Сервирайте ги топли.

7 коментара:

Maria каза...

Много вкусно предложение Лати. Ще го опитам като излязат патладжаните.
Поздрави :)

Ани каза...

Много вкусно! И аз наскоро пълних патладжани:)
поздрави

Angellove's Cooking каза...

Ох, комбинацията от синьо сирене, сушени домати и маслини е абсолютно неустоима :), а поднесена така апетитно като плънка на патладжан - направо - деликатес!! Страхотна рецепта!!!

keva каза...

Страхотна рецепта! Днес я пробвахме в компанията на приятели :)
Благодаря!

The witch каза...

Истинско деликатесно съчетание на продукти. Браво.
Успешна нова седмица!

Lina каза...

Патладжаните са един от любимите ми продукти и със сигурност ще опитам твоят вариянт. Усмихната седмица от мен!

Erika каза...

Аз го споделим. Ница свежи идеи. Благодаря.
I share it. Nice fresh idea. Thanks.