неделя, 23 януари 2011 г.

Салата с нахут


400 гр. нахут от консерва , изцеден и изплакнат
1 голяма скилидка чесън, пресован
1 / 2 чаена лъжица . къри на прах
1 стрък целина, нарязан на ситно
½ малка глава червен лук, ситно нарязан
2 – 3 пълни супени лъжици майонеза
1 супена лъжица лимонов сок
малко магданоз
Сол и черен пипер на вкус


При среден размер купа смесваме нахута, чесъна, кърито на прах,нарязания стрък целината, червения лука, майонезата, лимоновият сок, магданоза и прибавяме сол и черен пипер на вкус.
Може да замените кърито с копър.


източник:letsdishrecipes.blogspot.com

3 коментара:

PetyaL. каза...

чудесна идейка! Аз днес също хапнах нахут, но не на салата. Аз обаче не съм привърженик на консервите ако може да си набавя продукта по друг начин. В случая като боба и лещата в пакетче- накисвам във вода за 6-12 часа, варя, имровозирам с някоя рецепта и си хапвам сладко сладко

ghost13 каза...

да и аз имама на пакет- нахута , но готов е по лесно и бързо за приготвяне. Просто една идея за забързаното ни ежедневие.

Всичко хай- хубаво през седмицата!
Латинка

s каза...

Здравейте,
попаднах на Вашия блог покрай търсенето ми за Джулия Чайлд.В един от коментарите прочетох, че сте свалили книгата й.Може ли да посочите откъде?
Блогът е прекрасен, имам пред вид интересен, с много полезни и добри идеи, ще чета!!!Поздравления!
соня