неделя, 14 август 2011 г.

Печен карфиол с кисело мляко и горчица





















1 глава карфиол
2 средни глави лук, нарежете
2 големи скилидки чесън, пресовани
1/2 чаена чаша кисело мляко
1 чаена лъжица дижонска горчица
1/2 чаена лъжица къри
зехтин или олио
черен пипер
сол



Карфиола се нарязва на розички се измива.
В малка купа се смесват киселото мляко, горчицата, чесъна, кърито, черен пипер и сол на вкус. Тествайте на вкус сместа и ако има нужда подправете.




В голяма купа смесете карфиола, лука и сместа с киселото мляко, полейте отгоре с зехтин или олио, разбъркайте хубаво и оставете на страна или приберете в хладилника докато фурната загрей.



Загрейте фурната на 190-200гр. застелите си тава с пекарска хартия или си намаслете съда за печене сложете карфиола и печете за 15-20 мин.
Сервирайте топъл като гарнитура или салата.








3 коментара:

КАТЕРИНА каза...

Някой пак е ходил на разходка:)))
Много интересна рецепта!Обичам карфиол и ще я пробвам!Прегръдки и хубава вечер:)

Dani каза...

Лати, страхотни снимки:)
А и идеята за карфиола е чудесна!
Хубав ден!
Дани

Габи каза...

Много интересна рецепта особенно за любителите на карфиол като мен :) Благодаря за идеята и хубава вечер!