1 / 4 чаена чаша зехтин
1 голяма глава лук, нарязани на кубчета средно
6 скилидки чесън, пресовани
1 чаена лъжичка кориандър
1 чаена лъжица смлян кимион
1 / 8 чаена лъжичка лют червен пипер
1препълнена чаена лъжица сладък червен пипер
1 голяма глава лук, нарязани на кубчета средно
6 скилидки чесън, пресовани
1 чаена лъжичка кориандър
1 чаена лъжица смлян кимион
1 / 8 чаена лъжичка лют червен пипер
1препълнена чаена лъжица сладък червен пипер
2/3 чаена чаша булгур
425 гр. консервирани домати или доматен сок
425гр. консерва нахут, изцеден и се изплаква добре ( може и суров но трябва предварително да е накиснат във вода за 16 часа и при готвенето булгура се прибавя по средата на варенето на нахута и отвреме на време се добавя вода ако е необходимо)
1 кубче зеленчуков или пилешки бульон
1 чаена лъжичка захар
сол
Прясно смлян черен пипер
425 гр. консервирани домати или доматен сок
425гр. консерва нахут, изцеден и се изплаква добре ( може и суров но трябва предварително да е накиснат във вода за 16 часа и при готвенето булгура се прибавя по средата на варенето на нахута и отвреме на време се добавя вода ако е необходимо)
1 кубче зеленчуков или пилешки бульон
1 чаена лъжичка захар
сол
Прясно смлян черен пипер
Загрейте зехтина голяма тенджера на средно висока температура. Добавете лука и чесъна и задушете, докато лука започне да става полупрозрачен, намалете топлинна ако започне да се запържва. Добавете подправки и разбъркайте за минутка. Добавете доматите, булгура, нахута, бульон, и захарта. Подправете с няколко щипки сол и пресен черен пипер. Разбъркайте добре. Нахута и булгура трябва да се покрият с течност.
Оставете да къкри на по-ниска топлинна за 45 минути..
Подправете на вкус със сол и черен пипер..
Сервирайте супата, леко поръсена с екстра чист зехтин и лют червен пипер.
Сладкиш с круши
Няма коментари:
Публикуване на коментар