четвъртък, 3 ноември 2011 г.

Супа с марокански вкус с нахут и булгур



1 / 4 чаена чаша  зехтин
1 голяма глава лук, нарязани на кубчета средно
 6 скилидки чесън, пресовани
 1 чаена лъжичка кориандър
 1 чаена лъжица  смлян кимион
 1 / 8 чаена лъжичка лют червен пипер
 1препълнена чаена лъжица
сладък червен пипер
  2/3 чаена чаша булгур
  425 гр.  консервирани домати или доматен сок
  425гр.  консерва нахут, изцеден и се изплаква добре ( може и суров но трябва предварително да е накиснат във вода за 16 часа и при готвенето булгура се прибавя по средата на варенето на нахута и отвреме на време се добавя вода ако е необходимо)
  1 кубче зеленчуков или пилешки бульон
  1 чаена лъжичка захар
  сол
  Прясно смлян черен пипер
 


Загрейте зехтина голяма тенджера на средно висока температура. Добавете лука и чесъна и задушете, докато лука започне да става  полупрозрачен, намалете  топлинна ако започне да се запържва. Добавете подправки и разбъркайте за минутка. Добавете доматите, булгура, нахута, бульон, и захарта. Подправете с няколко щипки сол и пресен черен пипер. Разбъркайте добре. Нахута  и булгура трябва да се покрият с течност.

Оставете да къкри на по-ниска топлинна  за 45 минути..

Подправете на вкус със сол и черен пипер..

Сервирайте супата, леко поръсена с екстра чист зехтин  и лют червен пипер.




Сладкиш с круши


Няма коментари: