събота, 12 ноември 2011 г.

Печени райски ябълки



4 бр. райски ябълки
2 супени лъжици мед + още една за намазване отгоре
1 шушулка ванилия
1 чаена чаша вода
заквасена сметана или сладкарска за поднасяне.



Загряваме фурната на 180гр.
Отрежете капачето отгоре и поставете в тава.
В малка купа  смесете меда и семената на ванилията.
Смесете водата и меда, залейте плода, сложете в тавата и шушулката ванилия. Завийте отгоре с фолио и печете за 50-55ин или докато вътрешността на ябълката омекне.
Извадете и  махнете фолиото, намажете отгоре ябълките с мед и запечете на предварително загрят грил реотан на фурната.
Поднесете със бита сладкарска сметана или заквасена .


5 коментара:

Vili Konova каза...

Никога не съм опитвала този плод.Крайно време е да поправя грешката си.Изглежда фантастично!
Поздрави и хубава вечер!

Dani каза...

Никога не съм опитвала райски ябълки!
Благодаря за идеята, Лати!
Поздрави и хубава неделя!

Мариета каза...

Лати, интиресно предложение ни представяш днес - райски ябълки си спомням, че опитвах някъде далеч назад в детството си, и май не бяха добре узрели, та още имам стипчив вкус в устата си...обаче сигурно приготвени по този начин са много вкусни, трябва да потърся по магазините и да опитам.
Отбий се при мен - очаква те една награда.
Хубава неделя!

Нели каза...

ЧУДЕСНИ СНИМКИ!Не съм си представяла,че райските ябълки може да ми въздействат на апетита!Приятна вечер!

Morena каза...

Благодаря за тази идея! Малката ми дъщеря много обича райски ябълки(те са и витаминозни бомбички :))и с удоволствие ще и' ги предложа така.