неделя, 2 септември 2012 г.

Мистерията Мока

     

    ¾ чаена чаши захар
    1 чаена   чаша  брашно
    2 чаени лъжички бакпулвер
     чаена лъжички сол
    1 парче шоколад черен (1 квадратче)
    2 супени лъжици масло
    ½ чаена чаша прясно  мляко
    1 чаена лъжица ванилия екстракт
    ½ чаена чаша кафява захар
    ½ чаена чаша захар  (допълнително)
    4 супени лъжици какао на прах

   1 чаена чаша студено силно кафе.

 


Пресейте заедно 3/4 чаена чаша захар, брашно, бакпулвера и солта. Поставете настрана.

Разтопете квадратчето  шоколад и масло в микровълновата фурнаПосле

добавете към сухите съставки последователно с мляко и ванилия. Смесете добре . Изсипете в намазана тава  8 × 8 .



Комбинирайте кафявата захар, 1/2 чаша гранулираната захар и какаото на прах. Поръсете върху  тесто. Изсипете една чаша студено кафе на върха. Може да ви изглежда ужасно на пръв поглед. Печете на 180 градуса за 40 минути.



Сервирайте топло със сладолед или подсладена разбита сметана. Това е за осем порции . Най-добрите сервирайте топло.

Комбинацията от топлата шоколадова смес и студеният сладолед е невероятна, а и да  не  забравяме леката коричка която се образува.

Източник: The Pioneer Woman




Според домашните много се туткам с снимките и можело сладоледа да се добави към десерта и да се похапва от тавата :-) 




1 коментар:

Стефка каза...

Много интересен сладкиш, аз лично бих го пробвала, само смятам да го направя на всеки в индивидуална купичка, та да си открива мистерията сам.