неделя, 16 декември 2012 г.

Бял шоколадов блондис с червена боровинка

     

     3/4 чаена  чаша масло, нарязано на кубчета
    1-1/2 чаена чаши  светла кафява захар
    2 яйца
    3/4 чаена лъжица ванилия екстракт
    2-1/4 чаена чаши  брашно
    1-1/2 чаени лъжици. бакпулвер
    1/4 чаена лъжичка сол
    1/8 чаена лъжица канела
    1/2 чаена чаша сушени боровинки
    170  грама бял шоколад, едро нарязани/ или шоколадов чипс
    Глазура:
    225 гр.  крема сирене, меко
    1 чаена чаша пудра захар
    1 супена лъжица настъргана кора на  портокал
    170 грама бял шоколадов чипс / или за готвене
    1/2 чаша сушени боровинки, нарязани на ситно









    В микровълнова печка, се разтaпя масло  и се разбърква с  кафявата захар.Сипете сместа в голяма купа и е охладете до стайна температура. Разбийте яйцата и ванилията

 Комбинирайте брашното, бакпулвера, солта и канелата, постепенно я добавете към маслената смес. Прибавят се боровинките и нарязания на ситно шоколад (тесто ще бъде гъсто).
    Разнесете в намазана тавичка 32x23 см тава . Печете на 180  градуса за 18-21 минути . Извадете и Охладете  върху решетка.
    За Глазура в голяма купа обединете крема сиренето, пудрата  захар и портокаловата кора. Постепенно добавете половината от разтопеният бял шоколад, смесете  добре. Намажете отгоре блата. Поръсете с боровинки и поръсете с останалия разтопен бял шоколад. Нарежете на парчета. И  съхранявайте в хладилника. 18 парчета.

източник:  tasteofhome

6 коментара:

Steve Finnell каза...

you are invited to follow my blog

Dani каза...

Много са апетитни!
Хубаво предколедно настроение, наситено с много аромати!

Milena Poptoleva каза...

Прекрасно.........Благодаря за чудесната рецепта!

на гости в моята кухня /Mim's sweet things каза...

много апетитни блокчета си наредила!!!
поздрави и хубава седмица

Elena /Моите хобита - блогът на Елена Кандева/ каза...

Снимките са впечатляващи!

Elena /Моите хобита - блогът на Елена Кандева/ каза...

чудесни снимки!