събота, 22 декември 2012 г.

Какаови бисквити



Много сполучлива рецепта бисквитите запазват точно формата си и ръбчетата са точно както трябва., не се разливат.

    6 чаени чаши (750 грама)  брашно, пресято
    
1-1/4 чаени чаши (137 грама) какао на прах
    
1 чаена лъжичка (8 гр.) сол
    
2 чаена чаши (454 грама)  масло, меко
    
2 чаени чаши (400 гр.) захар
    
1 чаена чаша (228 грама) светла кафява захар
    
3 яйца, студени
    
2 супени лъжици (10 мл) екстракт от ванилия



 
    
В голяма купа, пресейте заедно брашното, какаото  и солта. Поставяме  настрана.
   
С електрически миксер  разбийте масло  и захарта докато  сместа стана пухкава и бледа, за около 5 минути.Прибавете  яйцата, разбийте само  докато  комбинират.
    
Добавете брашното като се  разбърква на ниска скорост, докато добре  се комбинира. Добавете и  ванилията.
  Разделете тестото на 2 направете топки , и приберете в хладилника за около 45 мин. 

подгответе си 2 тави като ги застелете с хартия за печене.
  
Загрейте фурната до 160гр.  

Разстелете тестото, изрежете формички и поставете върху хартията.  Поставете тавата в хладилника за 15 мин. преди да я мушните във фурната. Печете за 10-15 мин. 
Извадете и охладете за 10 мин. преди да преместите на решетката.
източник: sweetapolita

 

1 коментар:

Iglika Mishkova каза...

Шоколадова Коледа с прекрасни звезди, какво повече му трябва на човек освен здраве и близки хора....Хубави празници!