1 яйце
1/2 чаена чаша захар
1/2 чаена лъжичка бакпулвер
1/4 чаена чаша пюре от тиква
1/2 чаена лъжичка канела
1/4 чаена лъжичка индийско орехче
1/8 чаена лъжица прясно настърган джинджифил
1/8чаена лъжица. бахар на прах
1/8 чаена лъжичка сол
1/2 чаена лъжичка ванилия
1- 1/4 чаени чаши брашно
113 гр. бял шоколад(или на чипс)
Загрейте фурната до 180гр. градуса Застелете си тавата с хартия за печене.
В средно голяма купа, се разбиват яйцето, захарта и бакпулвера, докато сместа стане гладка и бледо жълта. Добавя се пюрето от тиква, канелата, индийското орехче, джинджифила, бахара, солта и ванилията. Разбърква се докато се съчетаят добре. Пресейте в брашнотои прибавете към мокрите съставки обединете с помощта на шпатула. Тестото ще бъде лепкаво
Излейте тестото върху хартията и с мокри ръце оформете като направите форма около 6-7 см. широка и 20 см дълга .Печете в продължение на 30 минути, или докато като поставите клечка за зъби излезе чиста. Извадете охладете за 15 мин. Нарежете на филийки и наредете отново върху хартията и върнете във фурната но този път намалете температурата на 140гр.
Печете за още 30 мин. като и обърнете по време на печенето и от другата страна.
извадете и охладете.
След като изстинат си нарежете орехите и разтопете белят шоколад. Потопете всяка бишкота в шоколада, поставете на решетка и поръсете с орехите.
Няма коментари:
Публикуване на коментар