събота, 22 декември 2012 г.

Джинджифилови-тиквени бишкоти



1  яйце 

1/2 чаена чаша захар 
1/2 чаена лъжичка бакпулвер
1/4 чаена чаша пюре от тиква 

1/2 чаена лъжичка канела 
1/4 чаена лъжичка индийско орехче 
1/8 чаена лъжица прясно настърган джинджифил 
1/8чаена лъжица. бахар на прах
1/8 чаена лъжичка сол 

1/2 чаена лъжичка ванилия 
1-  1/4 чаени чаши брашно 
113 гр. бял шоколад(или на чипс)
1/3 чаша нарязани орехи или лешници



 


Загрейте фурната до 180гр.  градуса Застелете си тавата с хартия за печене.
 В средно голяма купа, се разбиват яйцето, захарта и бакпулвера, докато сместа стане гладка и бледо жълта. Добавя се пюрето от тиква, канелата, индийското орехче, джинджифила, бахара, солта и ванилията. Разбърква се  докато се съчетаят добре. Пресейте в брашнотои прибавете към мокрите съставки обединете с помощта на шпатула. Тестото ще бъде лепкаво 

Излейте тестото върху хартията и с мокри ръце оформете като направите  форма около 6-7 см. широка и 20 см дълга  .Печете  в продължение на 30 минути, или  докато като поставите клечка за зъби излезе чиста. Извадете охладете за 15 мин. Нарежете на филийки  и наредете отново върху хартията и върнете във фурната но този път намалете температурата на 140гр.
 Печете за още 30 мин. като и обърнете по време на печенето и от другата страна.

извадете и охладете.
След като изстинат си нарежете орехите и разтопете белят шоколад. Потопете всяка бишкота в шоколада, поставете на решетка и поръсете с орехите. 


Няма коментари: